Unde se platesc amenzile de circulatie?

0
3485
Plata unei amenzi rutiere se poate face la orice unitate teritoriala a Trezoreriei Romane, la casieriile administratiei publice locale din localitatea in care se afla respectiva persoana sau prin mandat postal cu ajutorul Postei Romane.

Unde se platesc amenzile de circulatie?

Viata de sofer este plina de evenimente neasteptate, iar amenzile reprezinta un factor aproape imposibil sa nu il intalnesti vreodata. De aceea, este esential ca prevederile legale sa fie cunoscute de orice sofer, mai ales micile detalii, cum ar fi: unde se platesc amenzile, cat timp avem la dispozitie pentru a plati doar jumate din ea etc.

Este bine cunoscut faptul ca greselile sunt o parte importanta din procesul de invatare, dar in trafic ele pot avea consecinte grave sau chiar irecuperabile. De aceea, acesta este motivul pentru care au aparut amenzile rutiere, pentru a descuraja soferii tentati sa incalce regulile de circulatie. Astfel, un alt aspect important este plata acestora.

Legislatia in vigoare este permisiva si termenul in care poti achita doar jumatate din cuantumul amenzii s-a prelungit de la 48 de ore la 15 zile.

Plata unei amenzi rutiere se poate face la orice unitate teritoriala a Trezoreriei Romane, la casieriile administratiei publice locale din localitatea in care se afla respectiva persoana sau prin mandat postal cu ajutorul Postei Romane. Plata unei amenzi se mai poate face online prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, sau chiar printr-un seviciu de internet banking in contul special dedicat amenzilor contraventionale pe care-l gasiti online.

De retinut:

– 15 zile in care se poate achita jumatate din cuantumul amenzii din momentul in care a fost primita;

– Amenzile se poate plati cu bani cash la: casieriile Trezoreriei Romanes au la Directia de Taxe si Impozite din cadrul unitatilor administrative ale orcarei localitati; – Plata unei amenzi se poate face si online: fie prin Internet Baking, fie cu ajutorul site-ului ghișeul.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here