Unde se afla Tenerife?

0
2016
Unde-este-Tenerife?

Localizare Tenerife

Tenerife este cea mai mare insula din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, care apartine Spaniei. Este este cunoscuta ca o destinatie turistica majora a Spaniei, primind anual peste 5 milioane de turisti.

Insula Tenerife se afla la 300 km de Continentul African si la aproximativ 1.000 km de Peninsula Iberica. La fel ca si celelalte insunele ale arhipelagului Canare, Tenerife este de origine vulcanica, a carei formare a avut loc pe fundul Oceanului Atlantic, acum 20-50 milioane de ani.

Informatii generale

Insula are o lungime de 80 km, latime 50 km si o suprafata de aproaximativ 2,034.38 km².

Conform ultimului recensamant, din anul 2011, populatia era de 908.555, reprezetand cca 43% din populatia totala a Insulelor Canare. Este insula cea mai populata a arhipelagului.

Capitala si resedinta de guvern a insulei este Santa Cruz de Tenerife.

Insula Tenerife are 2 aeroporturi (Tenerife North Airport si Tenerife South Airport), este centru turistic si economic al arhipelagului, cu o populatie de aproximativ 222.643 locuitori.

Al doilea oras ca marine in functie de numarul de locuitor (152.222), este San Cristóbal de La Laguna, care este singurul oras din insulele Canare declarat Patrimoniu al Umanitatii de catre UNESCO. De asemenea, insula mai detine inca un obiectiv catalogat de UNESCO ca fiind Patrimoniu al Umanitatii: Parcul Național Teide (inscris in anul 2007; al doilea parc al lumii ca numar de vizitatori), care se află pe vulcanul Teide (3.718 minaltime), cel mai inalt munte al Spaniei.

Insula este cunoscuta la nivel international si pentru “Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife”, care este considerat al doilea ca marime din lume si declarat petrecere de interes turistic international.

Obiective turistice

Insula Tenerife este cunoscuta pentru statiunile sale de vacanta, plajele si petrecerile, insa peisajul natural al insulei si clima ofera mult mai mult decat atat.

Obiectivele turistice din Tenerife includ vulcanul Teide (cel mai inalt varf al Spaniei), sporturile nauticce, punctele de observare a balenelor, parcurile Siam Park si Loro Parque, Castelul San Miguel, Insula La Gomera, Tenerife fiind o destinatie minunata pentru turistii aventurosi.

Alte obiective sunt gradinile tropicale, arhitectura, orasele istorice, care se gasesc in nordul insulei de-a lungul a numeroase dintre cele mai bune trasee turistice, in timp ce majoritatea parcurilor tematice si activitatilor maritime se regasesc in sud.

1. Plajele

Daca vorbim despre o insula exotica in largul oceanului, atunci vorbim si despre plajele minunate. Se poate opta pentru o plaja cu nisip galben si fin precum cea din Los Cristianos (La Camison de exemplu) sau peste una cu nisip negru ca Playa do Jardin – Las Teresitas (din aproprierea Santa Cruz). Indiferent de plaja, se va simti vibratia unei vacanta exotice cum numai in filme exista.

De asemenea, exista si piscine naturale, amenajate printre stanci, cu apa ca la jacuzzi, cum ar fi ea de la Garachico.

2. Zona Masca

Coltul vestic-nord vestic al Tenerifelor este extrem de pitoresc: munti, sosele pline cu serpentine si, din cand in cand, azuriul Oceanului. Una dintre zonele care merita din plin sa le iei la pas cu masina.

3. Cueva del Viento-Sobrado (Pestera Vantului)

Pestera se afla in nordu-ul insulei, in orasul Icod de los Vinos. Are o lungime de 17 km si 3 nivele de trecere.

4. Jardín de Aclimatación de la Orotava (sau JAO)

Gradina botanica se afla in Puerto de la Cruz si detine o suprafata de peste 20.000 de m².

In interiorul sau gasim mii de specii de plante exotice tropicale si subtropicale.

5. Siam Park si Loro Parque

Siam Park este nr. 1 in lume la capitolul parc de distractie acvativ, iar  Loro Parque fiind parcul zoo nr. 1 in Europa. Siam Park gazduieste cel mai mare tobogan din lume Tower of Power. Acesta este inalt de 28 m care traverseaza un bazin cu rechini. Lora Parque este renumit pentru show-uri cu delfini, orci, lei de mare si papagali.

6. Igueste de San Andres

Este un sat pitoresc din nodrul insulei Tenerife, care intruchipeaza viata rurala din Tenerife. Pe stradutele inguste vei descoperi fructe exotice, precum papaya, pitahaya, mango sau kaki.

Sursa imagine: Google Maps

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here