In ce an s-a scufundat titanicul?

0
568

In ce an s-a scufundat titanicul?

Raspuns: 1912

Scufundarea titanicului a reprezentat unul dintre cele mai tragice evenimente din istorie.

Titanicul a fost o navă de mare tonaj utilizată pentru transportul rapid de călătorii, colete și scrisori peste oceane și mări. Proiectat in 1911 de cei mai priceputi ingineri ai vremii, astfel posibilitatea scufundarii fiind de neconceput, a fost supranumit “vasul de nescufundat”.

Titanicul s-a scufundat a patra zi de la plecare pe 14 aprilie 1912, ora 11:40 noaptea, atunci când s-a izbit de un iceberg, iar la ora 2:20 s-a scufundat. In urma acestui incident au murit 1514 persoane din 2228de pasageri. Faptul ca existau doar 20 de barci de salvare a fost unul dintre motivele salvarii unui numar mic de oameni. Primele persoane  imbarcate au fost, in special femeile si copii, dar procesul s-a de salvare s-a realizat in functie de clasa sociala. Astfel persoanele mai sarace, care erau la clasa a III-a, si-au gasit sfarsitul pe fundul oceanului alaturi de vasul de lux.

Scufundarea titanicului reprezinta unul dintre cele mai tragice si neasteptate evenimente ale secolului XX, care a dat nastere diferitelor ipoteze si explicatii. Unele intrebari au ramas pana astazi fara raspuns. O voaloare nepretuita reprezentand povestile supravietuitorilor care au infruntat moartea si obiectele recuperate de pe epava maiestoasei nave, care avea ca destinatie orasul New York.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here