De ce torc pisicile?

0
1065
De ce torc pisicile?

Pisica este unul dintre cele mai indragite animale de companie, mamifer din ordinul carnivorelor si cel mai cunoscut animal domestic. Ea traieste in stransa legatura cu oamenii de 3500 ani si este cunoscut faptul ca a fost venerata de egipteni, care au ajutat la domesticirea ei.  Fie pisica domestica, fie pisica salbatica, aceasta are instinctul de pradator care il ajuta la vanatul pasarilor, rozatoarelor. Este un animal independent, inteligent si jucaus, care a evoluat o data cu omenirea.

Inainte, in Evul Mediu, aceasta erau asociate cu raul, de aceea oamenii le vanau si le torturau. In zilele noastre, oamenii adopta sau cumpara pisici, fie ca este vorba despre pisici de rasa sau pisici obisnuite. Este un animal care ofera afectiune, simte cand ai o stare de discomfort sau de tristete si tinde sa te ajute prin diferite cai, fie sta langa tine, fie se plimba pe langa picioare. La fel ca orice animal, simte starile omenesti si incearca sa fie “un bandaj la rana omului”.

Este bine cunoscut faptul ca pisicile dorm mult, in medie de 15-18 ore pe zi, fiind activa doar 6-9 ore, mai ales noaptea, care este momentul oportun vanatorii. Asemenea multor animale, pisica are un set de caracteristici care o definesc, cum ar fi:

– transpira doar prin pernute si labe;

– poate scoate aproximativ 100 de sunete diferite;

– are auzul mai dezvoltat decat al unui caine;

– este singura felina care toarce cand este adult;

De ce torc pisicile?

1. Sunt fericite

De multe ori, pisicile se asaza comod pe canapea sau pe pat, inchid ochii si torc. Aceasta este zona lor de comfort, unde ele se simt fericite. Sau atunci cand cand ii oferi pisicii atentia mult dorita si o iei in brate, ea toarce si se bucura ca un copil.

2. Doreste ceva de la tine

Pisicile torc in mod diferit atunci cand vor sa obtina ceva de la tine. Daca se simt fericite, ele torc profund si fara zgomot mare, dar daca le este foame, acestea torc cu sunete inalte. In acest mod, ele incearca sa iti atraga atentia si sa iti explice ce doresc de la tine. 

3. Comunica cu alta felina

Este putin cunosc faptul ca pisicile pot toarce la doar cateva zile dupa ce iau nastere. Prin acest fapt ele comunica cu mama lor. La randul ei, mama toarce pentru a linistii puii si pentru a le transmite starea de comfort.

4. Nu se simte bine

Multe pisici torc atunci cand nu se simt bine sau atunci cand sunt ranite. Studiile contureaza doua teorii: pisicile incearca sa se calmeze singure, iar cea dea doua spune ca torsul le ajuta sa se vindece mai repede.

Se spune ca torsul are efecte benefice asupra sanatatii pisicii, cum ar fi: vindecarea ranilor, ameliorarea durerilor.

Concluzionand, o pisica toarce pentru: a-si exprima dependenta fata de stapan, fata de mama la nastere, cand este fericita, cand este bolnava sau ranita si cand este mangaiata.

Sursa imaginii: https://www.freepik.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here