Cum se face socata?

0
896

Ingrediente:

  • 6 flori de soc
  • 400g zahar
  • Lamaie (optional)
  • 4l apa

Socata reprezinta bautura racoritoare perfecta pentru sezonul de vara. Reteta veche, transmisa din generatie in generatie si-a pierdut din popularitate, dar asta nu o face mai putin delicioasa. Reteta este una simpla, usor de urmat, iar rezultatul va fi unul reusit.

Spalati bine florile de soc si le asezam intr-un borcan de 5l. Peste adaugti apa, zaharul si feliile de lamaie si amestecati bine pana zaharul se va dizolva. Borcanul se acopera cu o folie de aluminium si se aseaza intr-un loc cald, de preferat la soare, pentru a accelera procesul de fermentatie. Procesul dureaza in jur de 4-5 zile. Amestecati zilnic, iar cand lichidul ajunge la aciditatea dorita de dumneavoastra, strecurati lichidul si puneti-l in sticle. Dupa ce inchideti bine sticlele, puneti socata in frigider pana la momentul servirii. Antentie! Este indicat sa o serviti in cel mult 3 zile de la preparare.

Foto articol: Foodstory.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here