Ingrediente:
- 6 flori de soc
- 400g zahar
- Lamaie (optional)
- 4l apa
Socata reprezinta bautura racoritoare perfecta pentru sezonul de vara. Reteta veche, transmisa din generatie in generatie si-a pierdut din popularitate, dar asta nu o face mai putin delicioasa. Reteta este una simpla, usor de urmat, iar rezultatul va fi unul reusit.
Spalati bine florile de soc si le asezam intr-un borcan de 5l. Peste adaugti apa, zaharul si feliile de lamaie si amestecati bine pana zaharul se va dizolva. Borcanul se acopera cu o folie de aluminium si se aseaza intr-un loc cald, de preferat la soare, pentru a accelera procesul de fermentatie. Procesul dureaza in jur de 4-5 zile. Amestecati zilnic, iar cand lichidul ajunge la aciditatea dorita de dumneavoastra, strecurati lichidul si puneti-l in sticle. Dupa ce inchideti bine sticlele, puneti socata in frigider pana la momentul servirii. Antentie! Este indicat sa o serviti in cel mult 3 zile de la preparare.
Foto articol: Foodstory.ro