Cum se fac briosele?

0
105

Ingrediente reteta briose:

  • 250ml lapte
  • 200g faina
  • 200g zahar
  • 100ml ulei
  • 80g ciocolata/Nutella
  • bicarbonate de sodiu
  • 2 oua

Briosele sunt alegerea perfecta daca doriti sa gatiti ceva dulce, si simplu de facut. Devenite foarte populare in ultimii ani, sunt rapid de facut, iar reusita este garantata daca urmariti pasii intocmai.

Se adauga faina intr-ul bol, alaturi de zahar si putin bicarbonate de sodiu. Se amesteca bine, dupa care se adauga laptele. Folositi un mixer pentru a crea o compozitie omogena. Apoi, se adauga cele doua oua si se amesteca compoitia foarte bine. La final, adaugati ciocolata rasa sau Nutella dupa gust si incorporate-o bine.

La final, asezati aluatul in formele pentru briose si bagati-le la cuptor. Este important ca aluatul sa ocupe putin peste jumatate din forma, astfel incat briosa sa aiba suficient spatiu sa se umfle. De asemenea, atentie ca temperatura cuptorului sa nu fie peste 200 de grade Celsius, deoarece astfel evitati ca briosele sa fie arse la suprafata si crude.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here