Thursday, July 18, 2024
HomeCum?Cum scap de matreata?

Cum scap de matreata?

Matreata reprezinta o manifestare secundara a dermatitei seboreice, aceasta afectiune se dezvolta in general pe scalp sau alte zone ale corpului. De mentionat ca Ciuperca Malassezia determina aparitia afectiunii si se spune ca matreata ar fi un raspuns al sistemului imunitar care lupta impotriva acestei ciuperci. Nu este contagioasa.

Dermatita se poate agrava in cazul in care se foloseste fixative sau alte produse care dauneaza si irita scalpul. Este bine sa se actioneza imediat, de la primele semne, pentru a putea scapa de matreata.

De asemenea, cateva din cauzele matretii sunt: Stresul, deficitul de zinc sau de vitamina B, alimentatie neadecvata (sucuri acidulate, dulciuri, mancaruri grase).

Recomandari pentru a scapa de matreata:

1. De evitat orice iritare a scalpului, care poate fi cauza de: fixative, spalarea parului cu apa fierbinte, frecarea puternica cu un prosop sau uscarea parului cu uscatorului fixat la temperature inalte, vopsirea parului, indreptarea parului.

2. Daca parul este uscat si deteriorate este bine sa nu utilizati sampoanele anti-matreata deoarece usuca parul mai mult. De recomandat un balsam sau o masca de par dupa fiecare spalare cu sampon.

3. Remedii naturale: Cocos si miere

– 2 lingurite de ulei cocos

– ulei de masline

– miere

– 3 lingurite de iaurt

– Ingredientele se vor amesteca intr-o bol pana se transforma in pasta, ulterior se aplica masca pe scalp, se va masca timp de aproximativ 10 minute, se lasa sa actioneze in jur de 35-40 de minute, apoi se clateste cu apa caldua, apoi se aplica samponul.

Albus de ou

– Se amesteca bine, se aplica pe par, ulterior lasa masca sa actionize in jur de o ora, apoi se clateste parul cu apa calduta, apoi se aplica samponul.

Atat albusul de ou, cat si cocosul sunt ingredientele ideale atunci cand vine vorba despre secretele frumusetii. Sunt naturale, hranitoare si daca sunt aplicate pe termen lung, dau rezultate excelente.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments