Thursday, July 18, 2024
HomeCum?Cum sa scapi de furnici?

Cum sa scapi de furnici?

Trucuri naturatele pentru a scapa de furnici:

– Se stoarce sucul unei lamai in locul lor de patrundere si se lasa cateva coji. Este bine cunoscut faptul ca furnicile detesta mirosul de lamiae.

– Se pulverizeaza otet alb in locurile si traseele lor: ferestre, bucatarie, dulapuri etc.

– Se pune o farfurioara cu frunze de busuioc si se plaseaza in locurile preferate de furnici – nu le va placea deloc.

– Se pot pune bani de arama in locurile unde se afla furnici, ele detesta arama.

– Acid boric – O substanta care le va ucide. Astfel, se amesteca 20 ml de acid boric cu 750 ml apa si 250 ml zahar sau miere, dupa caz. In momentul in care furnicile vor inghiti acest amestec si il vor transporta (in cel de-al doilea stomac al lor) catre celelalte furnici, dupa cateva saptamani vor murii otravite – inclusiv regina.

– Ineaca cuibul du apa clocotita, mai exact, cu 1 L de apa fierbinte in care adagati 200 g de sapun negru diluat.

– Amestec din apa, acool menajer si detergent de vase. Se vaporizeaza peste furnici o solutie, insecticide pentru furnici, facut din 0,5 l de apa, o lingurita de acool de 90 de grade si o lingurita de detergent de vase. Amestecul trebuie agitat ca sa faca bule, iar ulterior actioneaza.

– Lipici, trasarea unor dungi cu lipici lichid pe traseul de intrare al furnicilor. Ceea ce le va impiedica sa treaca mai departe.

– Zatul de cafea este foarte eficient pentru alungarea furnicilor. Se pune putin zatde cafea la marginea de jos a peretilor si in locurile in care le-ati vazut initial.

– Menta – insecticid natural care ajuta la alungarea furnicilor. Ele nu suporta mirosul puternic al frunzelor de menta, deoarece le perturba capacitatea de a mirosi si a detecta hrana.

– Scortisoara este un condiment care reuseste sa tina la distanta furcinile. Astfel, se adauga un sfert/o jumatate de lingurita de scortisoara intr-o cana cu apa, se inmoaie o discheta de bumbac in solutie si ulterior se umezeste in zonele unde apar de obicei furnicile.

– Otetul de mere – are un miros puternic si este eficienta impotriva furnicilor.

– Clorul – acesta se prepara in combinatie cu apa, deoarece clorul singur are un miros puternic. Se amesteca cele doua ingredient intr-o sticla si se pulverizeaza in locurile in care apar furnici. Totodata, solutie poate fi folosita si la curatarea podelei din bucatarie.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments