Cine este inventatorul re?elei de socializare Facebook?

0
190

Raspuns: Mark Zuckerberg

Reteaua de socializare Facebook a aparut pe data de 4 februarie 2004 si a fost create de Mark Zuckerberg si cativa prietenii, printre care si fraţii Winklevoss, care mai tarziu inainteaza process impotriva lui Zuckerberg, considerand ca le-a fost furata ideea.

Istoria retelei de socializare Facebook

Inainte de aparitia aplicatiei, era Facemash in anul 2003, unde creatorul Facebook combina pozele studentelor cu un sistem de calificare. Era un tip de site care a fost creat pe ideea “hot or not”. De asemenea, putin cunoscut este faptul ca Zuckerberg a spart serverele de la Harvard pentru a face rost de informatii, poze, unde erau asa numitele facebooks, fiind cataloage inline cu poze ale studentilor si o mica descriere a acestora.

In momentul in care a aparut TheFacebook, au inceput problemele cu fratii Winklevoss. Alaturi de Cameron, Tyler si Divya Narendra, au discutat despre o retea sociala, care sa poarte denumirea de HarvardConnection, iar ca replica, Zuckerberg a folosit ideea lor si a create un produs propriu, inspirat si editorialul “The Harvard Crimson”, in care era mentionata ideea de a crea un site unde sa apara centralizate datele despre studenti.

Astfel, in anul 2005, TheFacebook, a devenit Facebook, iar dupa un an, a fost posibila crearea unui cont de Facebook pentru pentru oricare persoana care avea 13 ani si o adresa de email valida si verificata. Deoarece aplicatia a avut success si foarte multe persoane aveau un cont de Facebook, in anul 2010, Facebook devenise a treia cea mai mare companie americana, dupa Google si Amazon – de asemenea, companii foarte cunoscute si utilizate de oameni.

Zuckberg a cumpărat WhatsApp, Instagram, a vrut Snapchat, a creat Messenger, Paper, Home, Pages Manager și Graph Search pentru a-și diversifica produsele și pentru a-și ancora utilizatorii în serviciile Facebook, nu doar într-un sigur produs.