Ce tara din America de Sud are cea mai mare suprafata?

0
754
Ce tara din America de Sud are cea mai mare suprafata?

Raspuns: Brazilia

Informatii generale:

Brazilia, oficial Republica Federativa a Braziliei, este o republica federativa compusa din 27 de unitati, Districtul Federal si 26 de state. Tara este impartita din punct de vedere administrative in 5.564 municipii.

Brazilia ocupa locul al cincilea atunci cand vorbim despre numarul populatiei si suprafata. Este a doua putere economica din lume si totodata, cea mai mare din America Latina. Astfel, Brazilia are o influenta international, atat regionala, cat si la nivel global.

Brazilia este cunoscuta mai ales pentru biodiversitate, aici se gasesc Padurea Amazoniana, Pantanal si Cerrado.

Brazilia este singura tara americana in care limba oficiala este portugheza, acesta fiind rezultatul colonizarii portugheze.

Religia predominanta este romano-catolicismul, avand cel mai mare numar de catolici de pe Glob. De asemenea, exista si alte culte, in special protestanti si atei.

Atractii turistice:

Cascadele Iguassu – se afla la granita dintre Brazilia si Argentina. Cele 275 de cascade se intind pe o lungime de circa 2,7 km si cad de la o inaltime de 60 – 82 m;

Rio de Janeiro – este al doilea oras ca marime al Braziliei si cel mai vizitat oras din emisfera sudica;

Carnavalul din Rio – este asteptat cu nerabdare tot anul. Carnavalul in Rio este mai mult decat o petrecere, este o traditie;

Statuia lui Isus de pe Muntele Corcovado – devenit simbol al orasului Rio de Janeiro. Statuia are inaltimea de 30 de m si are greutatea de 635 tone;

Amazon – este cea mai intinsa si mai putin explorata jungla strabatuta de cel mai mare fluviu din lume, Amazon. Este reprezentarea exacta a cuvantului exotic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here