Ce sunt genuflexiunile si la ce sunt bune?

0
163

Genuflexiunile reprezinta miscarea de flexie a corpului din picioare. Acestea sunt foarte populare in lumea sportului si usor de realizat. Pot fi facute oriunde si nu necesita echipament special. Acestea tonifiaza muschii in partea inferioara a corpului, a picioarelor mai exact, numai daca sunt realizate corect.

Genuflexiunile realizate corect: Nu sunt facute in graba. Respiratia si expiratia sunt in concordanta cu urcarea si coborarea. Abdomenul este incordat, iar spatele drept. Picioarele trebuie sa fie in drept cu umerii. Coborarea trebuie realizata pana cel putin la nivelul genunchilor. E important de mentionat ca, spre deosebire de multe exercitii, genuflexiunile nu reprezinta niciun pericol pentru zona lombara. Asadar, persoanele care sufera de dureri de spate pot practica aceste exercitii fara sa se puna in pericol.

30 de genuflexiuni pe zi, in timp isi vor scoate rezultatele la iveala. Este un exercitiu foarte usor si foarte practic ce va tonifia muschii picioarelor, va arde grasimile in timp foarte scurt si va accelera metabolismul, adaugand eventual masa musculara. Rezultate mai bune vor fi garantate de genuflexiuni cu greutati pe umeri sau in maini. Tot in timp, acestea vor ajuta si la alergare. Pe langa viteza crescuta, va fi garantata si o rezistenta mai buna. Insa genuflexiunile nu au efecte benefice numai asupra siluetei si a sistemului osos, ci sunt benefice si pentru sanatate, in general. De pilda, acestea stimuleaza circulatia sanguina si combat celulita, prin oxigenarea mai buna la nivelul tesuturilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here