Ce sunt caloriile?

0
233

O calorie este o unitate de energie. Din punct de vedere istoric, oamenii de stiinta au definit „calorii” pentru a insemna o unitate de energie sau caldura care ar putea proveni dintr-o varietate de surse, cum ar fi carbunele sau gazul. In sens nutritional, toate tipurile de alimente – fie ca sunt grasimi, proteine, carbohidrati sau zaharuri – sunt surse importante de calorii, de care oamenii au nevoie pentru a trai si a functiona.

Cate calorii are nevoie o persoana intr-o zi depinde de nivelul de activitate al individului si de rata metabolica de odihna, care poate fi masurata la un medic sau la un cabinet de dietetici. „Exista intelepciune conventionala ca barbatii nu ar trebui sa manance mai putin de 1.500 de calorii si femeile 1.200 de calorii pentru a se asigura ca primesc un echilibru intre substantele nutritive majore si micronutrientii.”

Numararea si reducerea caloriilor poate fi o abordare practica a pierderii in greutate. Exista, totusi, alte abordari ale pierderii in greutate pentru cei care nu doresc sa numere caloriile, cum ar fi regimurile care se concentreaza mai degraba pe modificarile comportamentului alimentar decat pe numarul de calorii.

Cineva interesat sa piarda in greutate ar trebui sa ia in considerare cate calorii consuma, cate calorii are nevoie si diferentele dintre aceste numere. Daca cineva mananca mai multe calorii decat este necesar, persoana respectiva va trebui sa-si schimbe stilul de viata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here