Thursday, July 18, 2024
HomeCe?Ce produse trebuie sa ai intr-o casa?

Ce produse trebuie sa ai intr-o casa?

Daca tocmai te-ai mutat sau urmeaza sa te muti la o casa noua, trebuie sa ai in vedere urmatoarele obiecte necesare, precum:

1. Bucataria

Este bine cunoscut faptul ca bucataria este aproape unul din locurile preferate intr-o casa si in care petrecem timpul in cea mai mare parte. Atunci cand alegem mobila de bucatarie trebuie sa ne gandim din punct de vedere functional, sa avem toate accesoriile si obiectele necesare, dar sis a alegem cu gust aspectul mobilei, al blatului, al faiantei etc.
Aspectele importante atunci cand dorim sa amenajam bucataria sunt materialele, marimea bucatariei, numarul de corpuri, din care rezulta pretul final. Cateva din materialele pentru mobila de bucatarie ar fi: Pal, lemn masiv si MDF. Cea mai apreciata mobile pentru bucatarie este din mdf, chiar daca este scump, este rezistenta, mai ales intr-un mediu cu umezeala.
De asemenea, mobila din lemnn masiv este la fel de apreciata si se gasesc modele foarte frumoase, la un pret cat de cat bun. Din pacate, acest tip de mobila necesita mai multa atentie si ingrijire. Nu este recomandata, dar alegerea este a dumneavoastra.
Puteti opta si pentru mobila la comanda, totul este in functie de bugetul dumneavoastra. Mobila la comanda poate optimiza spatial si asigura o functionalitate mare deoarece poti sa alegi marima si dirijarea fiecarui articol in spatiul destinat.
De recomandat sa masurati electrocasnicele (frigiderul, aragazul, plita, cuptorul etc.) inainte de a alege mobila pentru bucatarie. Masurarea corecta a corpurilor de mobila in prealabil va ajuta sa nu aglomerati spatiul si sa e potriviti pe toate ca un puzzle.
Masa si scaunele de bucatarie pot fi cumparate separate, daca spatiul va permite sa le pozitionati. Astfel, pentru bucatariile mici, care nu dispun de mult spatiu, se poate opta pentru mesele pliabile si ulterior depozitate in alta parte sau prinse de perete. Mesele pliabile, de exemplu, sunt facute din Pal sau mdf si se gasesesc sub forma de mese pliabile mobile – foarte utila daca aveti o bucatarie mica sau daca aveti musafiri, poate fi utilizata lejer pentru sufragerie. O masa pliabila, fara a pune la socoteala si scaunele, se gaseste intre 450-600 lei.
Din punct de vedere al culorilor, bucataria ar trebui sa aiba un aspect placut, o culoare cat mai deschisa si care sa va insenineze ziua. De aceea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca mobila sa nu fie inchisa la culoare, iar pentru bucatariile mici ar accentua ideea de aglomeratie si lipsa de spatiu. Culori cat mai deschise si mai placute vizual.
Finisajele sunt de 2 categorii: cele care imita lemnul si cele care sunt colorate. De aceea, atunci cand trebuie sa luati decizii in aceasta privinta, sa va ganditi ca trebuie sa dea un aspect curat si sa ramana intretinut pentru mult timp. Atat culorile deschise, cat si cele foarte inchise nu vor ajuta. De exemplu, nuantele de fag, cires sau stejar pentru finisaje sunt ideale daca doriti ca mobila de bucatarie sa fie o imitatie a lemnului.
Un alt aspect important este blatul de bucatarie, care poate sa fie o piese de mobilier sau parte din mobila de bucatarie – obiect expus la degradare prin taiere, patare etc. El este un spatiu important in bucatarie din punct de vedere functional, dar si estetic. De aceea, blaturile de culori deschise nu sunt ideale pentru ca orice taietura sau pata se poate observa. De recomandat masurarea blatului daca doriti unul incastrabil. Pretul blaturilor incepe de la pretul de 100-150 lei si poate ajunge chiar si la 400 lei in functie de calitatea si furnizorul de la care cumparati.
Accesoriile de mobila trebuie luate in vedere si trebuie sa le alegeti in functie calitate si modul in care au fost montate pentru a asigura o durata lunga de utilizare si functionare. Balamalele trebuie testate inainte de a le cumpara. Foarte important sa verificati prindererea suruburilor in fiecare corp de mobila sau daca exista pieesse lipsa, ori imbinari eronate. Ele sunt cele mai importante deoarece sunt supuse uzului zilnic, iar degradarea acestora in timp va va da mare batai de cap.

2. Baia

Al doilea loc important dintr-o casa este baia, deoarece este locul de relaxare si inviorare al dumneavoastra.
Cel mai indicat material ar fi produsele obtinute din MDF – fiind rezistent la apa, umiditate si la cresteri de tempertura. Nu sunt recomandate modelele din pal, chiar daca se gasesc la un pret ieftin, acesta nu este un material rezistent si durabil.
Din punct de vedere al obiectelor pentru baie, trebuie sa le gandesti pe toate si sa nu incerci sa aglomerezi baia, mai ales daca este una mica. Corpurile de mobila pot fi suspendate sau daca nu amplasate pe gresie. De asemenea, corpurile suspendate trebuie asezate in asa fel incat si cea mai scunda persoana din familie sa ajunga la ele, fara a lua in calcul si copii. Ele pot fi utilizate ma ales pentru produsele chimice/toxice, departe de accesul copiilor. Corpurile de sub chiuveta necesita o atentie deosebita deoarece ele trebuie sa se potriveasca cu modelul de chiuveta dorit.
Dechiderea usilor de la mobilier sau de la intrarea in baie, cabina de dus nu trebuie sa reprezinte un efort sau sa fie impiedicate de alte piese de mobilier. De aceea, intrarea in baie mobilitatea trebuie avuta in vedere.
Pentru mobila de baie puteti opta dupa unul din modelele:
a. Mobilier in stil contemporan, care presupune un stil minimalist, simplu si usor. Culori deschise – alb, mahon. Piesele de mobilier lipsesc in principal, bazandu-se pe ideea de spatiu, dar cu forme geometrice simple si micute.
b. Stilul clasic, care prespune forme rotunde, manere lucrate etc. In acest stil, baia poate fi decorata cu plante, tablouri, elemente de design si arta. Acest stil este cel mai potrivit pentru baile spatioase si care au mai multe ferestre.
c. Stilul country, care este mai putin popular atunci cand vorbim de amenajarea baii, mobilier in culori naturale, nuante pamantii sau nuante din natura. Este recomandat acestui stil lemnul sau imitatia de lemn.
Indiferent de stilul baii pe cale il doriti, conteaza foarte mult amplasarea, numarul de piese, culorile si bugetul alocat. Cu imaginatie si rabdare, poti transforma baie intr-un loc de relaxare, vitalitate si intim, la un pret rezonabil.

3. Dormitorul

Una din cele mai importante amenajari sunt dormitoarele deoarece presupune un loc placut, intim si calduros. Daca inainte nu se punea accent pe gusturi si dorinte, acum dormitoarele reflecta personalitatea fiecaruia. Pentru dormitoare propunem urmatoarele stiluri:

 1. Culorile neutre
  Aceasta fuziune de culori ofera o atmosfera de confort si liniste in casa. Culorile – alb-negru, gri deschis pot transforma dormitorul atat din punct de vedere estetic, dar si din punct de vedere al odihnei.
 2. Amestecul de stiluri
  Fuziunea dintre clasic si modern, retro-contemporan este o idee fantastica daca doriti sa va transformati dormitorul intr-unul modern si cu gust. De asemenea, perdelele joaca un rol important din punct de vedere estetic, mai ales daca aveti ferestre inalte.
 3. Stilul minimalist
  Presupune un dormitor cu mai putine piese de mobilier, spatios, flexibil sau daca nu, ergonomic.
 4. Orginalitate
  La fel de interesante sunt si dormitoarele care au fost facute dupa idei originale, mai ales ca intr-un astfel de stil personalitatea este scoasa in evidenta, fiind un element contemporan.
 5. Iluminarea dormitorului
  Becurile led sunt unele din cele mai inovative elemente atunci cand vine vorba de amenajarea casei. De aceea, in combinatie cu celelalte piese de mobilier, becurile vor da impresia de 3D sau vor ilumina perfect dormitorul.
 6. Pereti din sticla
  La fel ca si celelalte stiluri mentionare, peretii facuti din sticla transforul aspectul interior in unul modern, cu camere luminoase, confortabila si scumpe.
  Cateva sfaturi de design elegant pentrru dormitorul dumneavostra:
 • Paturi flexibile, agatate sau prinse intr-o piese de mobilier
 • Pentru dormitor puteti folosi culori cat mai luminoase, cu fereastra care sa dea un asecct cat mai natural.
 • Tapet de pereti sau culori cat mai vii
 • Puteti folosi pereti din caramida, lemn rustic sau piatra naturala.
 • Usi glisante, care conteaza camerele mai usor una de cealalta.

4. Sufragerie

Sufrageria este una din cele mai circulate camere, de aceea trebuie sa aiba un aspect placut, simplu si natural. Obiectul cel mai important este canapeaua, care poate sa fie de doua feluri: canapeape care sa stai la televizor, sa citesti o carte – statica, sau canapea extensibila in cazul in cae nu vrei sa ocupi mult spatiu. In ambele situatii, ea trebuie sa fie confortabila, deschisa la culoare si incapatoare. Pentru un aspect mai frumos, poti pozitiona perne micute, mai ales daca stai la televizor.
Sufrageria trebuie sa aiba un aspect placut, de aceea sunt recomandate culori deschise, cum ar fi alb, roz deschis, galben deschis, linistitoare pentru ochi. De asemenea, culoarea sufrageriei trebuie sa fie apropriata de cuuloarea mobilei, pentru a nu avea un contrast prea mare.
De asemenea, covorul este un element important in sufragerie. Daca doriti si un covor, cel mai bine ar fi sa pozitionati canapeaua pe covor sau covorul lang canapea, niciodata sa le aranjanti la mijloc. Fotoliile sau daca alegeti scaune trebuie sa aiba obligatoriu aceeasi culoare cu cea a canapelei sau o alta culoare apropriata.
O alta piesa de mobilier folosita pentru sufragerie este masuta de cafea sau masa pentru gustari. Ea trebuie pozitionata in fata canapelei pentru a ajunge mai usor la ea si se pot depozita multe obiecte care sunt la indemana cum ar fi: servetele, reviste, telecomanda de la televizor. Trebuie sa aiba aceeasi nuanta cu peretii sufrageriei sau asortata cu canapeaua, depinde de gusturi. Foarte apreciate sunt masutele de la Ikea, in forma dreptunghiulara care sunt foarte utile si potrivite pentru sufragerie. Recomand cu incredere deoarece se gasesc modele simpliste si foarte accesibile financiar.
Aplasarea unui dulap sau a unor rafturi, foarte utile pentru pastrarea diverselor obiecte sau daca nu, a cartilor, mai ales daca sunteti fan biblioteci bogate. Acesta trebuie pozitionat in fata canapelei pentru a fi mai usor de vizualizat. Pe de o alta parte, rafturile pot fi prinse de perete si dau un aspect simplist camerei.
Tablourile sunt de asemenea elemente esentiale din punct de vedere estetic, le potriviti asa cum doriti, fie mari sau mici, dar aduc o nuanta moderna camerei. Ele trebuie plasate pe perete, deasupra canapelei sau daca nu, in fata acesteia. Dupa cum doriti.
La fel de apreciate sunt si lampile, mai ales cele inalte, care pot lumina toata camera dintr-un singur colt. Iar daca vorbim de lampi, vorbim si de carti, care trebuie aranjate pe rafturi sau intr-un dulap. De obicei, primul lucru pe care il vad oamenii intr-o sufragerie este o biblioteca cu carti, mai ales daca stii cum sa o aranjezi in asa fel incat sa iasa in prim plan.
Plantele si florile sunt necesare, mai ales daca vrei sa dai un aspect placut camerei. Acestea pot fi pozitioate oriunde, dar sa nu aglomerati spatiul numai cu acestea.

RELATED ARTICLES

Ce sunt omonimele?

Ce este o cacofonie?

Ce este numeralul?

Most Popular

Recent Comments