Ce inseamna RIP?

0
941

RIP este un acronim utilizat la scara larga, fiind o abreviere a unei expresii din engleza, preluata din limba latina.

Atunci cand moare o persoana, oamenii transmit mesaje de condoleante. Unii folosesc expresii precum “Dumnezeu sa-l ierte”, “Odihna vesnic”, iar corect folosit este si acronimul RIP – care este intalnit pe pietrele funerare din cimitire.

RIP este abrevierea de la expresia “Reast in peace”, care in romana inseamana “Odihneasca-se in pace”, preluata initial din limba latina “equiescat in pace”. Din punct de vedere istoric, acest acronim a fost descoperit prima oara pe temelia bisericii Donostia, din San Sebastian, din Spania.

Acest acronim a devenit omniprezent pe pietrele funerare in secolul al XVIII-lea si este folosit si astazi in confesiunile anglicane, luterane si romano-catolice.

De asemenea, un alt verset care se traduce aproep la fel a fost gasit in ebraica pe pietrele funerare din secolul I i.Hr., in cimitirul Bet Shearim. Versetul vorbea despre cel neprihanit care a murit pentru ca nu putea suporta raul ce-l inconjoara.

Membrii Ordinului Orange din Irlanda de Nord protestanţilor să nu mai folosească expresia “RIP” sau “Rest in Peace”, considerând-o orugăciune pentru morţi, despre care crede că contrazice doctrina biblică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here