Home Ce? Ce inseamna KFC?

Ce inseamna KFC?

0
759

KFC reprezinta o prescurtare care vine de la Kentucky Fried Chicken care este unul dintre cele mai renumite lanturi de restaurante cu specific fast food la nivel mondial. Astfel, restaurantele KFC se ocupa de vanzarea preparatelor de pui, cartofi prajiiti, hamburgeri, cheeseburger si este detinut de Yum! Brands, Inc. KFC are sediul in Louisville, Kentucky.

Fondatorul KFC este colonelul Harland Sanders, acesta era expert in pregairea anumitor preparate traditionale printe care se numara puiul prajit. Reteta colonelului devine cunoscuta publicului larg la varsta de 40 de ani, cand acesta cumpara un motel aflat in Corbin Kentucky si incepe sa serveasca puiul in restaurantul aflat in interiorul motelului. Reteta a fost modificata de-a lungul timpului pana s-a ajuns la reteta utilizata in prezent.

Convins de calitatea produsului sau, colonelul Sanders si-a intemeiat propria afacere, a calatorit prin America, a frecventat mai multe restaurante preparand puiul dupa reteta sa originala pentru angajatii si patroni acestora. Astfel, KFC a fost infiintat pe data de 24 septembrie 1952.

In scurt timp, reteta colonelului a devenit celebra, iar peste 600 de restaurant din SUA si Canada preparau deliciosul pui. In 1976 colonelul Sanders facea parte din topul personaltatilor din SUA, devenind purtator de cuvant a KFC.

Astfel KFC se afla in topul restaurantelor fast food din intreaga lume alaturi de alte nume precum: Durkin’ Donuts, Burger King, Pizza Hut, Starbucks, McDonald’s, Subway.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here