Ce este orgasmul?

0
1444
Ce este orgasmul?
Afla tot ceea ce trebui sa stii despre orgasm!

Orgasmul este cunoscut in intreaga lumea ca fiind apogeul contactului sexual. Acesta este un sentiment atat de puternic de placere si senzatie fizica ce se manifesta cu o descarcare de tensiune erotica ce a fost acumulata de-a lungul timpului.

In cele ce urmeaza vom explica ce este un orgasm la barbati si ce este un orgasm la femei, care sunt motivele pentru care se intampla si vom explica unele conceptii gresite despre acesta.

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre orgasm

  1. Orgasmele multiple au beneficii multiple asupra sanatatii datorita hormonilor si altor substante chimice ce sunt eliberate de organism in timpul orgasmului.
  2. Orgasmele nu apar doar in timpul stimularii sexuale.
  3. Persoanele de toate genurile pot experimenta tulburari de orgasm.
  4. O estimare facuta de specialisti arata ca 1 din 3 barbati au experimentat cel putin o data ejacularea precoce.

Ce este orgasmul?

Orgasmul poate fi definit in extrem de multe moduri pe bza criteriilor diferite. Daca medicii profesionisti folosesc termeni fiziologici pentru a descrie orgasmul, iar psihologii utilizeaza o multime de termeni ce au la baza emotiile, este bine sa stiti ca o definitie clara nu exista.

Pe intelesul tuturor, un orgasm este un sentiment de placere sexuala intensa ce se intampla in cele mai multe cazuri in timpul activitatii sexuale.

Orgasmul la femei

Urmatoarea descriere va folosi modelul fiziologic al orgasmului feminin la organele genitale realizat de masters si Johnson in 4 faze:

  • Excitarea

In timpul stimularii fizice sau psihice, vasele de sange din organele genitale se dilata. Creste aportul de sange si face ca vulca sa se umfle, iar fluidul sa treaca prin peretii vaginali facand vulva sa se umgle si sa se umezeasca. Partea superioara a vaginului se va extinde.

De asemenea creste numarul batailor inimii, iar respiratia se accelereaza, creste tensiunea dilatandu-se vasele de sange ce duc la inrosirea pielii de pe gat si piept in special.

  • Plateau

In aceasta faza schimbarile continua atat la nivelul vaginului cat si la nivelul sanilor ce devin mai mari cu pana la 25%, iar sfarcurile se intaresc.

  • Orgasmul

Muschii genitali, inclusiv uterul se confrunta cu contracti ritmice la o distanta de aproximativ 0,8 secunde. Orgasmul feminin dureza de obi mai mult decat cel masculin avand o medie cuprina intre 13 si 51 de secunde.

Spre deosebire de barbati, femeile nu au nevoie de o perioada de recuperare si astfel pot avea orgasme suplimentare daca sunt stimulate.

  • Rezolutie

Corpul revine treptat la starea sa anterioara.

In viata de cuplu orgasmul joaca un rol extrem de important. Chimia din dormitor se va reflecta si asupra vietii de cuplu. Cu cat satisfactia este mai mare cu atat mai bine lucrurile vor decurge mai bine intre voi.

Sfatul nostru este sa fiti atenti la partenerul vostru si sa discutati despre acest subiect pentru ca este important sa stiti ce anume isi doreste partenerul de viata si cum puteti face ca lucrurile sa fie din ce in ce mai bune in dormitor. Doar asa veti avea o relatie de durata, care nu va fi lipsita de momente de placere deosebite.