Ce este bursucul si cum arata?

0
203
cum-arata-bursucul

Bursucul este un animal omnivor, adaptat la mediul arid-desertic, care se hraneste cu fructe, seminte, larve etc. El are de la 60 pana la 80 cm lungime, iar coada intre 15 si 20 cm. Are un apect indesat, cu botul alungit, dungi albicioase care se intind pana la coada, inteligenta uimitoare si de asemenea, curaj. Sunt animale cu member scurte, corpul lat si urechi mici.

Are auzul dezvoltat, dar simtul slab.

Bursucul traieste in jur de 15 ani.

Este un animal care traieste izolat, cauta femela doar in perioada de imperechere, iar imediat dupa aceasta perioada, o paraseste. Este bine de stiut faptul ca doar mama poate sa fie vazuta, de primavera pana aproape de toamna, cu puiutii dupa ea. Perioada de imperechere are loc intre iulie si august.

Bursucul hiberneaza iarna, asemnea ursului, pe la sfarsitul luni noiembrie pana la inceputul luni martie. Totodata, bursucul este un luptator, care ataca aproape orice tip de animal, in special serpii.

Spre deosebire de alte animale, bursucul este un animal curat.

Au vizuinele complexe, aflate chiar si la 2 metri sub pamant, avand galerii lungi, in jur de 7-8 m, cu incaperi separate – pentru provizii, excremente, fiind periodic astupate si sapate altele.

Exista mai multe specii de bursuc:

Bursucul de miere, bursucul euroapean, bursucul japonez, bursucul asiatic.

Curiozitati:

– Bursucul este animalul care sapa cel mai repede;

– Bursucii pot intra intr-o stare de ebrietate in urma consumului de fructe aflate in fermentatie;

– Rare ori, bursucul vaneaza in cooperare cu coiotul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here