Cate zile are un an?

0
1286
Cate zile are un an?

Calendarul Gregorian este de parere ca un “an calendaristic” este acel an care incepe de la 1 ianuarie și se termina la 31 decembrie.

Se poate spune ca anul calendaristic incepe in ziua de Anul Nou și se termina cu o zi mai inainte de urmatoarea prima zi a urmatorului An Nou. In cazul calendarului gregorian acest ciclu are 365 de zile in anii normali și 366 de zile atunci cand avem anii bisecți.

Conditia este ca anul calendaristic sa fie format dintr-un numar natural de zile.

Pentru ne a pune de acord, anul calendaristic cu cel astronomic, (care nu este format dintr-un numar intreg de zile), anumiți ani conțin așa numitele „zile suplimentare”. Prin introducerea acestor unitați de timp, anul calendaristic poate fi sincronizat cu anul astronomic. Chiar si asa, aceste unitați de timp nu sunt considerate ca facand parte din calendar.

De ce luna februarie are 28 de zile?

Trebuie sa stiti ca un an obisnuit nu are fix 365 de zile. Stiu ca poate parea ciudat, insa in realitate un an are 365 de zile, 5 ore, 48 de minute si 45 de secunde. De atat de mult timp are nevoie pamantul sa faca o rotatie completa in jurul soarelui. In fiecare an cele 5 ore, 48 de minute si 45 de secunde se aduna, motiv pentru care o data la 4 ani februarie are 29 de zile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here