Care sunt principalele beneficii ale usturoiului?

0
247
beneficii-usturoi

Usturoiul este o planta comestibila care se gaseste in speciile allium (ceapa). Este, de asemenea, un ingredient ideal pentru gatit datorita aromei, dar el aduce si multe beneficii pentru sanatate. Dupa cum stiti, singurul inconvenient legat de acest ingredient este acela ca poata lasa un gust si un miros intepator.

Sulful si fitonutrientii din compozitia usturoiului au transformat ingredientul intr-un leac inca din vremuri stravechi. Tocmai de aceea se considera ca usturoiul alunga nu numai vampirii, ci si bolile. Usturoiul este o planta naturala care ajuta corpul uman din mai multe puncte de vedere:

1. Usturoiul ajuta la circulatie

Usturoiul este bogat in vitamina B, care este un compus essential ce reduce nivelul de homocisteina – substanta care contracta vasele de sange si provoaca probleme precum: nivel ridicat de homocisteina care conduce la ingrosarea sangelui si formarea cheagurilor;

De aceea, este indicat sa mananci usturoi pe stomacul gol.

2. Un fel de antibiotic natural

Printre beneficiile usturoiului, amintim: Intareste sistemul imunitar, vindeca infectii minore, combate raceala si gripa.

3. Ajuta ficatul

Usturoiul contribuie la detoxifiere – eliminarea toxinelor, parazitilor, metale grele (mercur) etc.

Usturoiul este o planta bogata in vitaminele A,B,C, care stimuleaza toate functiile hepatice.

4. Incetineaza ateroscleroza

Usturoiul are un effect pozitiv asupra incetinirii sau chiar a regresiei aterosclerozei.

5. Ajuta la cresterea imunitatii

Usturoiul este o important sursa de vitamina C, B6 şi minerale precum seleniu şi magneziu, care ajuta la cresterea si rezistenta organismului impotriva infectiilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here