Tuesday, July 16, 2024
HomeCare?Care sunt principalele beneficii ale ghimbirului?

Care sunt principalele beneficii ale ghimbirului?

Ghimbirul (Zingiber officinate) este o plata care isi are originile in padurile tropicale din Asia si este folosita de secole atat in scop alimentar – pentru a condimenta mancarea, cat si drept suport in medicina. Numele provie de la cuvantul “singivera” din limba pali, vorbita in trecut in India, cuvant care inseamna “in forma de corn, cerb”. Folosit inca din Antichitate, promovat de Pitagora, ghimbirul a fost testat si in medicia chineza pentru tulburari digestive neplacute, tuse sau calmarea durerilor provocate de reumatism.

Ghimbirul este benefic atat in bucataria internationala, cat si in cure pentru mentinerea sanatatii. In Thailanda, ghimbirul se rade, se amesteca impreuna cu alte condimente pentru prepararea sosului curry – pasta celebra pentru diverse mancaruri cunoscute.

Beneficii:

1. Ajuta la digestie

Avand rol de stimulare a sistemului digestiv, este un ingredient apreciat si in dietele de slabire, accelerand metabolismul.

2. Rol in preventia infectiilor orale

De exemplu, boli gingivale precum parodontoza si gingivita.

3. Antioxidant si energizant

Sustine functia cognitiva in procesul de imbatranire si chiar contribuie la imbunatatirea memoriei si a timpului de reactie.

Are un efect energizant asupra organismului – o cana de ceai de ghimbir cules din surse naturale fiind o optiune foarte gustoasa si sanatoasa

4. Remediu contra racelii si gripei

Pe langa reducerea manifestarilor de gripa si raceala, ghimbirul ajuta si sistemul imunitar, sustinand organismul sa lupte impotriva agentilor patogeni (virusuri sau bacterii).

5. Ajuta la scaderea colesterolului

6. Calmeaza greata

7. Contribuie la reducerea inflamatiilor

8. Contribuie la ingrijirea pielii si a parului

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments