Care sunt cele mai populare nume de fete?

0
157

Ana

Etimologie: gratie

Numele ebraic Ana vine de la Hannah, care inseamna „har favorizat”. AHN-ah pronuntat corect, este forma spaniola a Annei, despre care unii crestini considera ca este mama Fecioarei Maria. Ana este pe primul loc ca nume de bebelus in tarile vorbitoare de spaniola si a crescut in popularitate in SUA pe masura ce populatia hispanica si latino a crescut.

 

Alexia

Etimologie: aparatorul omului

Acest derivat feminin al lui Alexander se traduce prin „aparator al omului” in greaca. Alexandru cel Mare, liderul militar al secolului al IV-lea si rege al Macedoniei, a fost venerat de mase pentru curajul si loialitatea fata de poporul sau. Drept urmare, multe forme ale numelui sau lung au aparut inca din perioada de glorie, inclusiv Alexis, Alexandra, Alexandria, Alexa si Lexi.

 

Ioana

Numele este la origine o formula de multumire fata de o divinitate care a facut posibila nasterea unui copil, de aici semnificatia “dar de la Dumnezeu”.

Numele Ioana este asociat si cuvantului „jo”, care este o prescurtare a lui Jehovah, dar si cu „hanan”, care isi are originea in Johanan (anterior mentionat), ce vine tradus in cuvantul „milostiv”

Din punct de vedere biblic, este un derivat de la masculinul Ioan

 

Maria

Multi cred ca inseamna „marea amaraciunii” sau „marea durerii”. Cu toate acestea, unele surse citeaza definitiile alternative ale „rebeliunii”, „copil dorit” si „amanta sau doamna a marii”.

Este dat in multe limbi influentate de crestinismul latin. Isi are originea ca forma feminina a numelui roman Marius si, dupa ce crestinismul s-a raspandit in imperiul roman, a devenit forma latinizata a numelui Miriam: Maria, mama lui Isus.

 

Elena

Numele Elena este numele unei fete de origine spaniola, italiana, greaca, ce inseamna „lumina stralucitoare, stralucitoare”.

Elena, o versiune paneuropeana a lui Helen, are radacini in spaniola, italiana, slava si romana, printre altele. Helen, numele din care deriva, a venit de la cuvantul grecesc helene, care inseamna „faclie”. Ortografiile alternative includ Elaina, Ellena si Alena.

 

Bianca

Numele Bianca este numele unei fete de origine italiana care inseamna „alb”.

Bianca, cea mai animata versiune italiana si shakespeariana a lui Blanche, a fost aleasa de multi parinti americani inca din anii ’90, la fel cum Blanca este favorita in comunitatea vorbitoare de spaniola. Intelesul de alb se refera la zapada, facandu-l unul dintre primele nume pentru bebelusii de iarna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here