Care sunt cele mai populare citate din biblie?

0
1178
citate-biblie

Versurile biblice sunt cele mai populare pentru persoanele care citesc “cartea sfanta” in mod constant, dar si pentru multi altii. Este bine cunoscut faptul ca atunci cand esti obsinuit cu un anumit verset biblic, acesta devine faimos si simti nevoia de-al folosi ori de cate ori ai ocazia. De aceea, o sa mentionam cateva citate populare din Biblie dupa cum urmeaza:

1. “Ioan 4: 18-19 – Nu exista frica in dragoste. Iubirea perfecta alunga frica, pentru ca frica are legatura cu pedeapsa. Cel care nu se teme nu este facut perfect in dragoste. Ne iubim pentru ca ne-a iubit pentru prima data.”

2. “Marcu 12:31 – Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”. Nu exista o porunca mai mare decat aceasta.”

3. “Ioan 4:8 – Cine nu iubeste nu il cunoaste pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire.”

4. “Luca 6:31 – Fa-le celeorlalti asa cum le-ai face tu.”

5. “Romani 12:9 – Dragostea trebuie sa fie sincera. Ura ce este rau, agatati-va de ceea ce este bine.”

6. “Filipeni 4:6-7 – A avea incredere inseamna a nu iti face griji. Deschide-ti inima in fata lui Dumnezeu si asteapta raspunsurile cu rabdare.”

7. “Marcu 11:25 – Te poti ruga zile in sir, dar daca in inima ta nu exista iertare, esti izolat de mila lui Dumnezeu.”

8. “Matei 7:7,8 – Nu ceda in visele, telurile, ambitiile si misiunile tale; Nu te sfii sa cauti, sa ceri. Insistenta aduce numai rezultate.”

9. “Iosua 1:8 – Studiul cuvantului Domnului iti va aduce success in orice domeniu al vietii. Din Biblie se culege adevarata intelepciune.”

10. “Psalmii 37:4 – Cand totul este rau, dificil – indreapta-te catre Dumnezeu. Daca vei apela la alti oameni, alcool sau droguri, nu vei primi decat un efect temporar de usurare, dar care nu iti va schimba realitatea in niciun fel.”

11. “Matei.6:33 – Unul dintre cele mai frumoase citate din Biblie, functional si ca principiu de viata. Cand il cautam pe Dumnezeu, toate cele necesare ni se dau.”

12. “Corinteni 13:13 – Si acum acestea trei raman: credinta, speranta si dragostea. Dar cea mai mare dintre acestea este dragostea.”

 13. “Proverbe 10:12 – Ura starneste certuri, dar dragostea acopera toate greselile.”

14. “Romani 13:8 – Nimanui cu nimic nu fiti datori, decat cu iubirea unuia fata de altul.”

 15. “Cantarea lui Solomon 2:2,3 – Cele cateva ore pe care le petrec cu tine valoreaza cat cele o mie de ore pe care le petrec fara tine!”

16. “Ioan 13:34-35 – Porunca noua dau voua: Sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi sa va iubiti unul pe altul.

Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii.”

17. “Romani 13:10 – Iubirea nu face rau aproapelui; iubirea este deci implinirea legii.”

18. “Timotei 1:5 – Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun și dintr-o credință neprefăcută.”

19. “Coloseni 13:14 – Dar, mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care le leagă pe toate într-o armonie perfectă!” 

20. “ Corinteni 13:13 – Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here