Care sunt cele mai populare carti in 2022?

0
55

Carti Populare

Numarul iubitorilor de carti a crescut considerabil o data cu izbucnirea pandemiei, anul trecut, Astfel, multi oameni au descoperit noi pasiuni printre care se numara si lectura, Aceasta reprezinta unul dintre cele mai bune si productive moduri de petrecere a timpului liber deoarece are diverse benefici si anume:

  • Eliberarea stresului;
  • Dezvoltarea imaginatiei
  • Imbogatirea cunostiintelor

Iata o lista cu cele mai populare 10 carti din 2022:

Printul Nemilos- Holly Black

Printul Nemilos este prima carte din seria fapturile vazduhului, categoria Fantasy pentru copii si adolescenti. Cartea prezinta povestea lui Jude, care avea doar sapte ani atunci cand parinti ei au fost ucisi, iar ea impreuna cu cele doua surori au fost rapite si fortate sa traiasca in amagitoarea Inalta Curte a Taramului Zanelor. Dupa zece ani, Jude incearca din rasputeri sa se integreze, in pofida faptului ca este muritoare si a faptului ca majoritatea zanelor urasc oameni, in special printul Cardan, mezinul si nemilolsul fiu al Inaltului Rege. Pentru a-si dobandi locul la curte, Jude sfideaza autoritatea regelui si va trebui sa suporte consecintele.

“Nu are niciun rost sa lupti daca nu ai de gand sa castigi”. (Printul Nemilos – Holly Black)

Pacienta Tacuta- Alex Michaelides

Este un thriller psihologic intens, actiunea se invarte in jurul actului savarsit de Alicia Berson si anume uciderea sotului ei Gabriel, iar in urmatorii cativa anii ramane tacuta. Situatia se complica atunci cand psihoterapeutul ei Theo Faber, devine obsedat de Scopul lui: de a o face pe Alicia sa vorbeasca. Oare Alicia Berson si-a ucis intra-adevar sotul?

“Cumva, prinderea fulgilor de zăpadă e ca prinderea fericirii; ai ceva și pe dată, nu mai ai nimic.” (Pacienta Tacuta- Alex –Michaelides)

Acolo Unde Canta Racii – Delia Owens

Este o carte ce se incadreaza in categorie mister, fictiune literara, prezinta drumul parcurs de Kia Clark in varsta de 6 ani, aceasta a fost abandonata de parinti. Kia traieste singura intr-o zona mlastinoasa astfel, invata sa supravietuiasca, din cauza interctiunii sale limitate cu oamenii (vanzarea pestilor) aceasta este inadaptata din punct de vedere social. Cand Kya devine adolescenta atrage atentia lui Chase si Tate, doi baieti din oraselul aflat in apropiere. In interactinea cu cei doi si in raporturile cu animalele invata ce insemna un pradator.

“Inainte de jocul penelor, singuratatea ajunsese o prelungire naturala a Kyei, ca un brat. Acum insa parca facuse radacini in ea si-i apasa pieptul (Acolo Unde Canta Racii- Delia Owens)

 Arta Manipularii – Kevin Dutton

Arta Manipularii se incadreaza in categoria cartilor de dezvolare personala, tema prezentei carti este persuasiunea, nu cea de tip convingere, ci cea care actioneaza in cateva momente asupra mintii, mai precis, manipularea tranformata in arta. Aceasta este puterea fascinanta a oamenilor cu diverse preocupari, carcteristici: a psihopatilor, excrocilor, pana la oameni din sfera politica – Winston Churchil, magicieni, calugari budisti.

“Opinia majorității este una dintre cele mai puternice forțe din univers. Se pare că puțini au atributele psihologice pentru a se putea opune acestei forțe.’’ (Arta Manipularii – Kevin Dutton)

Cele Cinci limbaje ale iubirii editia a-Vl-a Gary Chapman

Cele cinci limbaje ale iubirii face parte din categoria cartilor de dezvoltare personala, tema este relatia de cuplu. in opinia lui Gary Chapman. Casniciile nefericite au la baza un motiv simplu: limbaje diferite ale iubirii, acestea sunt: cuvintele de incurajare, timpul petrecut alaturi de cel drag, cadourile, serviciile si contactul fizic. In carte sunt descrise fiecare intr-o maniera accesibila.

La baza existenţei umane se află nevoia de intimitate şi nevoia de a fi iubit de cineva. Căsnicia ar trebui să satisfacă aceste dorinţe de intimitate şi de iubire ale partenerilor.” (Cele Cinci Limbaje ale Iubirii- Gary Chapman)

Cele Patru Vanturi-  Kristin Hannah

Cele Patru Vanturi este un roman despre dragoste si sacrificiu, face parte din colectia Blue Moon.

Actiunea romanului are loc in 1934, in Texas, unde milioane de oamenii traiesc in saracie, iar seceta a distrus Marile Campii. Fermierii se lupta necontenit sa isi protejeze gospodariile, in timp ce recoltele sunt injumatatite, apa este pe punctul de a seca, iar praful ameninta sa-i ingroape cu totul. In contextul acestor evenimente nefericite, Elsa Martinell, trebuie sa faca o alegere dificila: sa ramana sa lupte pentru pamantul mult indragit, sau sa plece in California in cautarea unei vieti mai bune.

„Vremurile grele nu durează la nesfârșit. Iubirea, da.”(Cele Patru Vanturi- Kristin Hannah)

  

Circe – Madeline Miller

Romanul Circe este o carte cu un subiect complex, se incadreaza in categoria cartilor istorice, dar totodata poate fi considerata si poveste fantastica. Subiectul acestei carti are la baza mitologia greaca, lumea este impartita in zei si titani. plina de conflicte. Circe nu isi gaseste locul fiind dispretuita de propria familie, deoarece este fiica lui Helios, zeul soarelui si a unei nimfe. Cu toate acestea ea nu are nici puterea tatalui sau farmecul mamei sale. Atunci cand isi descopera puterea- vrajitoria- devine un pericol pentru zei.

“Pe vremuri credeam că zeii sunt opusul morții, însă acum îmi dau seama că sunt mai morți decât orice altceva, căci sunt neschimbători și totul li se scurge până la urmă printre degete”. (Circe – Madeline Miller)

 Arta Subtila a Nepasarii – Mark Manson

Aceasta carte se incadreaza in categoria cartilor de dezvoltare personala, este un ghid reprezenetativ pentru o intrega generatie. Subiectul cartii lui Manson are la baza o abordare diferita pe langa celalate carti de dezvoltare personala si anume: pentru a fi fericiti trebuie sa renuntam la utilizarea gandiri pozive, tot timpul si trebuie sa ne dezvoltam capacitatea de a infrunta obstacolele ce se iviesc in cale noastra.

“Realitatea e simplă: când simți că ești într-o luptă cu lumea, sunt mari șanse să te afli, de fapt, într-o luptă cu tine însuți.” (Arta Subtila a Nepasarii – Mark Manson)

 Femeia de la Fereastra – A. J. Finn

Femeia de la Fereastra face parte din categoria thriller si mister. In centrul actiunii se afla Anna Fox , care nu a mai iesit din casa de zece luni. Motivul izolarii ei este dat de temerile interioare. Singura legatura a Annei cu lumea exterioara este fereastra din dormitorul ei de la care priveste zilnic. Cand familia Russel se muta in casa de alaturi, Anna se simte pe loc atrasa de aceasta familie, deoarece isi aminteste de viata ei de dinainte. Dar intr-o noapte un strigat rupe tacerea, iar Anna este martora unei intamplari ce nu trebuia sa fie vazuta. Anna trebuie sa faca tot ce-i sta in putere pentru a afla adevarul.

Nu e paranoia dacă se întâmplă cu adevărat” (Femeia de la Fereastra- A.J. Finn)

Cuvinte care Schimba Minti – Shelle Charvet

Acesta carte se incadreaza in categoria cartilor de dezvoltare personala, acesta descrie modul in care oamenii iau decizii in functie se diferiti factori, ne descrie cum putem comunica mai bine si exercita influenta asupra celorlalti.

“Cu toții avem filtre care permit ca anumite informații pe care le primim din jurul nostru să ne influențeze. Ștergem informații și le modificăm pentru a crea o versiune proprie a lumii în care trăim”. (Cuvinte care Schimba Minti- Shelle Charvet)