Tuesday, July 16, 2024
HomeCare?Care sunt cele mai populare animale de companie?

Care sunt cele mai populare animale de companie?

Animale de companie

Animale de companie au un rol foarte important in viata oamenilor asa cum sugereaza si termenul. Acestea ofera companie stapanilor si nu numai. Animalele de companie ofera afectiune necoditionata, faciliteaza socializarea (la caini, de exemplu) ajuta la dezvoltarea mai multor abilitati: rabdare, grija, increderea, simtul responsabilitatii.
Iata o lista cu cele mai populare 5 animale de companie:

1. Cainii

Cainii sunt cele mai inteligente animale de companie. Acestia sunt foarte iubiti datorita iubirii neconditionate pe care o ofera, loialitatii si aspectului dragalas.
Cele mai populare rase de caini din lume sunt: Labrador, Border Collie, Golden Retriver, Bulldog, Ciobanesc German, Husky Siberian, Beagle, Yorkshire Terrier, Pudel.

2. Pisicile

Pisicile se afla fara indoiala in topul celor mai populare animale de companie datorita faptului ca sunt curate, usor de ingrijit si nu in ultimul rand, datorita dragalaseniei lor.
Cele ma populare rase de pisici sunt: Birmaneza, Ragdoll, American Shorthair, Siameza, Persana, Exotic Shorthair, Maine Coon, Oreintala, Sphynx, Abisiniana.

3. Pestii

Pesti se numara printre cele mai populare animale de companie din mai multe motive si anume: sunt animale statice, linistite, tinute intr-un acvariu, care au un colorit viu si intersant. De asemnenea, proprietarul unui acvariu cu pesti trebuie doar sa-i hraneasca si sa curate periodic acvariul.
Cele mai populare specii de pesti pentru acvariu sunt: Gupii, Neon Tetra, Zebra Danios, Mreana Arulius, Zvarluga Zebra, Carasul auriu, Leoporinus cu 8 benzi, Tetra Cardinal, Papagalul rosu, Sanitarul Jaguar.

4. Pasarile

Pasarile, in special papagali, se numara printre cele mai populare animale de companie deoarece pot fi tinuti intr-o singura incapere si nu ocupa mult spatiu. De asemenea, in functie de specie imita sunete sau pot fi invatati sa vorbeasca.
Cele mai populare specii de pasari/ papagali ca animale de companie sunt: Perusi, Nimfele, Cacadu, Agaponis, Papagalul Gri African, Canarii.

5. Rozatoarele

O alta categorie populara de animale este cea a rozatoarelor, acestea sunt tinute in cusca, majoritatea se incadreaza in categoria animalelor nocturne si sunt usor de ingrijit.
Cele mai populare specii ca animale de companie sunt: Hamsteri, Soareci Hartogi, Chinchilla, Iepurii.

Surse foto:
1 https://a1.ro/galerie/rase-de-caini-care-iubesc-copii-topul-celor-mai-prietenoase-rase-de-caini-id867256-play1414761.html
2 https://epochtimes-romania.com/news/cele-mai-prietenoase-rase-de-pisici—229815
3 https://www.digi-animalworld.tv/stiri/animale/te-pregatesti-sa-pleci-in-vacanta-dar-nu-stii-ce-sa-faci-cu-pestii-din-acvariu-sfaturi-pentru-ingrijirea-lor-de-la-distanta-4657
4 https://www.taramulanimalelor.com/pasari/notiuni-de-baza-despre-reproducerea-papagalului-nimfa/
5 https://www.digi-animalworld.tv/stiri/animale/top-5-rozatoare-pentru-apartament-12014

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments