Tuesday, July 16, 2024
HomeCare?Care este durata de viata a unei libelule?

Care este durata de viata a unei libelule?

Raspuns: intre 5 si 6 ani
Libelula este o insecta pradatoare care are corp alungit, zbor agil si perechi de aripi aproximativ egale. Este cunoscut faptul ca ea traieste sub apa in cea mai mare partea a vietii sale, ca nimfa. Aproape 5900 de specii de libelule sunt cunoscute, iar ele pot fi gasite in toate regiunile temperate si tropicale ale lumii, de obicei, in aproprierea lacurilor si raurilor.
Istoric vorbind, libelulele au aparut acum aproape 300 de milioane de ani in trecut, fiind printer primele specii de insecte de pe planeta. Astfel, libelulele traiesc in intreaga lume, adica pe toate continentele, exceptie face Antarctica.
Libelulele pot avea culori diferite, precum: negre, gri, albastre, rosii, galbene, roz, verde sau chiar violet. Nimfa de libelula nu este colorata, ci ea capata culoare dupa ce iese din apa. Unele libelule isi pot schimba culorile cu timpul, iar la unele specii de libelule, femelele iau culoarea mascurilor in timp.
Nimfele de libelula se hranesc cu nevertebrate, alte libelule, iar alte tipuri mananca pestisori sau mormoloci. Adultii consuma cantitati mari de musculite, tantari, alte libelule sau alte insecte zburatoare de dimensiuni mai mici. De asemenea, adultii pot manca fluturi sau greieri.
Un lucru mai putin stiut este faptul ca inamicii principali ai libelulelor sunt pasarile, paianjenii, broastele, libelulele de dimensiuni mai mari sau soparlele.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments