Tuesday, July 16, 2024
HomeCare?Care este cel mai populat oras din lume?

Care este cel mai populat oras din lume?

Raspuns: Tokyo

De obicei, cele mai populate orase din lume se afla in tarile care au cea mai mare densitate de populatie de pe pamant, cum ar fi China si India, tari extrem de populate. Printre orasele cele mai populate de pe Glob, amintim: Shanghai – care are 25 milioane de locuitori, Beijing – care are, de asemenea, 22 milioane de locuitori, fiind orase din China; Delhi – care are 27 milioane de locuitori si Mumbai – care are peste 21,5 milioane de locuitori, fiind orase din India.

Totusi, un oras dintr-o alta tara detine titlul pentru cel mai mare oras din lume din punct de vedere al populatiei si acela este Tokyo, care are o populatie de 38 de milioane de locuitori, unde este cuprinsa toata ona metropolitana, care cuprinde orasele Kanagawa, Saitama și Chiba. Astfel, Tokyo reprezinta aproape 30% din populatia Japoniei, care are o populatie de 127 de milioane.

Japonia este o tara insulara din Asia, care este situate pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeana. Denumirea ei oficiala este Nipponkoku, tradus „Țara de la originea soarelui.” Este cunoscută în românește și sub numele de Țara Soarelui Răsare. Potrivit legendelor, Japonia a fost create de catre zei, care au infipt o sabie in ocean, iar atunci cand a fost scoasa s-au format patru picaturi ce s-au transformat in insule principale, ca o multitudine de insule mici, peste 6000.

Japonia este a treia cea mai mare economie a lumii conform PIB si al cincilea cel mai mare exportator si importator al lumii. Este o tara dezvoltata din multe aspect, precum: nivel ridicat de dezvoltare umana, speranta de viata ridicata, un nivel de infrastructura avansat, nivel scazut de coruptie. Este bine cunoscut faptul ca Japonia este o tara unde se pune accent pe respect, reguli si maniere. Este o tara cunoscuta mai ales pentru contributiile aduse in domenii cheie, cum ar fi: stiinta, tehnologie etc.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments