Care este cel mai lung fluviu din Europa?

0
2392
Care este cel mai lung fluviu din Europa?

Cel mai lung fluviu din Europa este “Volga”, care inseamna “apa”, “umezeala.

Are aproximativ 3.690 kilometri si se intinde pe aproape intreg teritoriul Rusiei.

Fluviul izvoraste din Podisul Valdai si se varsa in Marea Caspica, formand cel mai mare estuar din Europa. Totodata, este alcatuit din 151.000 de rauri si izvoare permanente si temporare.

Volga primeste apa de la aproximativ 200 de afluenti, cei mai mulți unindu-se cu fluviul pe partea sa stanga. Cei mai importanti afluenti ai fluviului sunt: Kama,Vetluga, Sura si Oka.

De asemenea, din cauza temperaturilor scazute din Rusia, flugiul Volga intra intr-un proces de inghetare pe aproape intreaga lungime, timp de 3 luni.

Fluviul Volga este navigabil pe aproximativ 3.200 km, fiind folosit, de asemenea pentru transporturi – materiale de constructii, carbuni, masini, produse chimice, unelte agricole.

Daca vorbim despre fluviul Volga, atunci trebuie sa mentionam si despre Delta Volgai, care este la fel de impresionanta. Are o lungime de 160 km si include rauri mai mici. Este singurul loc din Rusia in care traiesc pasi exotice cum ar fi: pasari flamingo, pelicani.

Incepand cu anul 1900, Delta Volgai este protejata si chiar in anul 1919 este infiintata prima rezervatie naturala din Rusia – Rezervatia Naturala Astrakhan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here