Care este capitala Slovaciei?

0
451

Care este capitala Slovaciei?

Raspuns: Bratislava

Mai mule informatii despre Slovacia si Bratislava

Slovacia, oficial Republica Slovaca, este o tara fara iesire la mare din Europa Centrala.

Capitala si cel mai mare oras este Bratislava, situata pe Dunare, aproape de granitele Slovaciei cu Austria si Ungaria si destul de aproape de granita cu Republica Ceha. Se afla doar la 60 km de Viena.

In anul 1993, Bratislava a devenit capitala noi Republici Slovace, formate in urma “Divortului de Catifea” (termen folosit pentru dizolvarea Cehoslovaciei in doua tari independente: Republica Ceha si Slovacia de azi).

În 1993, orașul Bratislava a devenit capitala noii Republici Slovace, formate în urma Divorțului de Catifea (termen folosit pentru dizolvarea Cehoslovaciei în două țări independente: Republica Cehă și Slovacia, eveniment petrecut la 01.01.1993)

Bratislava este sediul presedintiei, parlamentului si al guvernului slovac. De asemenea, in oras se afla cateva universitati, teatre, galerii, cinematografe, cluburi de film si alte institutii culturala, printre care si Slovenská filharmónia (Orchestra Filarmonica Slovaca).

Regiunea Bratislava este cea mai prospera regiune a Slovaciei din punct de vedere economic.

Bratislava este inima culturala a Slovaciei. Datorita caracterului ei istoric multicultural, cultura locala a fost influentata de grupuri entice variate, inclusive de germani, slovaci, maghiari si evrei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here