Care este capitala Olandei?

0
574

Care este capitala Olandei?

Raspuns: Amsterdam

Mai multe informatii despre Olanda si Amsterdam

Tarile de Jos, denumite neoficial Olanda, sunt o monarhie constitutionala, stat membru fondator al Beneluxului si al Uniunii Europene, situat in N-V Europei, in vecinatatea Marii Nordului, Belgiei si a Germaniei.

Amsterdam este capitala oficiala a Olandei, insa institutiile fundamentale ale statului (Parlamentul, Guvernul, Curtea suprema de justitie) au sediul la Haga.

Termenul de Amsterdam provine din alaturarea cuvintelor “dam” (in neerlandeza inseamna “baraj”) si cuvantul “Amstel”, care inseamna “rau ce strabate orasul”. Orasului i se zice si “Mokum”.

Prima atestare documentara a numelui Amsterdam o reprezinta un document din 27 octombrie 1275, emis de contele Floris al V-lea de Olanda si Zeelanda. De asemenea, data exacta la care Amsterdam a primit drepturile de oras este incerta, dar cel mai probabil este atunci cand episcopul de Utrecht Guy de Avesnes a conferit aceste drepturi in anul 1306.

Orasul detine un spectru vast de atractii culturale si recreationale. Se pot vizita cladiri vechi si fascinante cum ar fi faimoasa Biserica Veche (Oude Kerk), dar si anumite ciudatenii cum ar fi Muzeul Marijuanei si Hasisului. De aici, de poate spune ca Amsterdam este un oras al constrastelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here