Wednesday, July 17, 2024
HomeCare?Care este capitala Greciei?

Care este capitala Greciei?

Care este capitala Greciei?

Raspuns: Atena

Informatii generale:

Grecia, oficial Republica Elena, este cunoscuta inca din Antichitate si sub denumirea de Elada, fiind o tara din Europa de Sud.

Atena este capitala Greciei si a cunoscut o evolutie glorioasa, mai ales in grecia Antica, deoarece era locuita de oameni inca din Epoca Bronzului. Orasul capitala este unul din cele mai vechi orase din lume, istoria sa atestata durand peste 3,400 de ani.

Este numita adesea leaganul civilizatiei occidentale si loc de nastere al democratiei.

In Grecia Antica, numele de Atena este legat de numele zeitei cu acelasi nume. De asemenea, printre exista o legenda care explica felul in care si-a luat orasul numele. Conform acestei legende, atat Atena cat si Poseidon au cerut sa fie patroni ai orasului si sa le poarte numele, astfel ca s-au intre pentru a obtine onoarea, fiecare oferind un dar orasului. Poseidon a creat un izvor de apa sarata – pentru a simboliza puterea marii. Atena a creat maslinul si astfel au botezat orasul Atena.

Atenta este locuita permanent de cel putin 7000 de ani.

Atractii turistice:

– Vestigiile antice. Sunt cu adevarat impresionante. Tot mai bine puse in valoare, in ultimele decenii, prin lucrari de restaurare si iluminari speciale, dar si facandu-le mai accesibile, mai prietenoase cu vizitatorii, mai usor de cunoscut si inteles:

Acropole reprezinta inceputul, locul in care a luat nastere civilizatia greaca antica.

Teatrul lui Dionysos este unul dintre cele mai vechi stabilimente de aceste gen din lume: are aproximativ 2.500 de ani. Piesele jucate aici faceau parte din “seria de manifestari” (cum se zice azi) dedicate lui Dionysos, zeul grec al vinului, al fertilitatii si al distractiilor dezlantuite.

Ruinele templului lui Zeus Olimpianul – cateva coloane uriase, ramase in picioare – iti dau o idee despre grandoarea arhitectonica a lacasurilor de cult, in stil antic.

Vechea Agora – locul in care se intalneau, comunicau si luau decizii cetatenii Atenei antice – are alaturi Templul lui Hephaistos (cel mai bine pastrat templu antic grecesc)

Teatrul antic (“Odeon”) construit de Herodes Atticus, in secolul II d. Hr.

– Muzeul National de Arheologie este cel mai mare muzeu arheologic al Greciei si unul dintre cele mai importante muzee de acest tip din lume din lume, gazduind una dintre cele mai bogate colectii de artefacte.

– Biserica Sfintilor Apostoli si Templul lui Hefaistos au fost singurele cladiri lasate intacte atunci cand aceasta zona a fost demolata pentru excavarile arheologice.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments