Care este capitala Frantei?

0
1292
Care este capitala Frantei?

Care este capitala Frantei?

Raspuns: Paris

Informatii generale:

Franta, oficial Republica Franceza, este o republica constitutionala, situate in Europa de V, dar care cuprinde si mai multe regiuni si teritorii in toata lumea.

Paris este capitala si totodata, cel mai mare oras din Franta. Orasul este traversat de fluvial Sena, in mijlocul regiunii Île-de-France (cunoscută și ca regiunea Paris).

Este una din cele mai populate zone metropolitate din Europa. Parisul a fost unul dintre cele mai mare orase ale lumii occidentale pentru aproape 1000 de ani (sec. XIX-lea) si cel mai mare din lumea (sec. XVI-XIX).

Orasul gazduieste sediul mai multor organizatii internationale, precum: UNESCO, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Camera Internaționala de Comerț sau informalul Clubul Paris.Totodata, este considerat si unul din cele mai scumpe orase.

Numele “Paris” deriva de la primirii sai locuitori – tribul galic, cunoscut ca Parisii. Inainte purta denumirea “Lutetia”, iar in perioada romana, in timpul domniei lui Iulian Apostatul (360-363) numele orasului a fost schimbat in Paris.

Orasul are multe porecle, dar cel mai faimos este La Ville-Lumière” („Orașul Luminilor”), nume datorat faimei orasului pentru faptul ca a fost un centru de educatie si al ideilor in epoca iluminismului, iar mai tarziu, datorita adoptarii iluminatului stradal.

Atractii turistice:

Turnul Eiffel – simbolul Parisului;

Arc de Triomphe ;

Les Invalides – Muzeu și loc de veci pentru mulți soldați francezi și pentru Napoleon;

Catedrala Notre-Dame;

Pantheonul din Paris – biserica si mormant al celor mai mari personalitati ale Franței;

Musée Picasso;

Luvrul – un muzeu enorm care gazduieate foarte multe opere de arta, inclusiv pictura Mona Lisa și statuia Venus din Milo.

Palatul de la Versailles – fostul palat regal în orașul Versailles din sud-estul Parisului (23 km). Cea mai mare atractie turistica a Frantei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here