Wednesday, July 17, 2024
HomeCare?Care este capitala Finlandei?

Care este capitala Finlandei?

Care este capitala Finlandei?

Raspuns: Helsinki

Informatii generale:

Finlanda, denumită oficial Republica Finlanda, este o tara nordica situata in regiunea finoscandica a Europei de Nord. Se invecineaza cu Suedia la vest, cu Norvegia la nord și cu Rusia la est, in timp ce Estonia se afla la sud, peste Golful Finlandei.

Helsinki este capitala si totodata, cel mai mare oras al Finlandei. Orasul este situate in sudul tarii, pe malul golfului Finic. Zona urbana Helsinki este formata din municipiul capitalei si orasele Espoo, Vantaa si Kauniainen.

La inceput, orasul Helsinki era cunoscut sub numele suedez “Helsingfors” – nume format prin contopirea numelui regiunii Helsinge si cuvantul suedez fors.

Personalitati: Alvar Aalto, Paavo Nurmi, Linus Torvalds, membrii formației Nightwish, membrii formației HIM si membrii formației The Rasmus.

Atractii turistice:

Ateneul din Helsinki si Muzeul de Arta – adaposteste cel mai cunoscut muzeu de arta din Finlanda muzeu ce cuprinde unele dintre cele mai indragite lucrari clasice ale artei finlandeze ce dateaza din secolul al XIX-lea pana in anul 1950;

Catedrala Luterana din Helsinki – a fost construita intre anii 1830-1852;

Suomenlinna – denumita si „Gibraltarul Nordului” este o fortificatie ce a fost construita la jumatatea secolului al XVIII-lea de Augustin Ehrensvard, edificiul devenind unul dintre cele mai populare obiective turistice din Helsinki;

Muzeul in aer liber Seurasaari – situat pe una din insulele din imprejurimile orasului Helsinki, la doar cativa kilometri de centrul orasului.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments