Home Care? Care sunt cei 5 autori clasici si ce opere trebuie sa se...

Care sunt cei 5 autori clasici si ce opere trebuie sa se regaseasca in biblioteca ta?

0
803

Lectura a fost, si inca este o metoda de a te detasa de lumea exterioara si de a patrunde intr-o lume mai intriganta, plina de mister si de invataturi ascunse. Desi in epoca moderna cartile si-au pierdut din faima de alta data, este important sa nu uitam ca cititul reprezinta o foarte buna metoda atat de relaxare cat si de dezvoltare a vocabularului.

Daca doriti sa va scufundati pentru cateva ore in lumea unei carti, va prezentam 5 autori clasici ai literaturii universale care cu sigurata va vor captiva prin romanele lor incredibile.

5. Charlotte Bronte – Jane Eyre

Una dintre cele 3 surori Bronte, Charlotte este faimoasa pentru romanul ei ‘Jane Eyre’. Pe langa atmosfera oarecum sumbra si cu mari influente gotice, ‘Jane Eyre’ ramane unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste.

4. Gustave Flaubert – Doamna Bovary

Un bun scriitor francez, Flaubert a ramas in istorie pentru romanul ‘Doamna Bovary’, care a captivat si a revoltat totodata audienta timpului sau. Tragica poveste a Emmei Bovary, o tanara care pierde notiunea proprii vieti si incearca disperata sa fie iubita reprezinta de altfel si o morala pentru cititor.

3. D.H Lawrence – Sons and Lovers

Lawrence este un alt scriitor care a revoltat publicul contemporan lui, dar care in prezent este unul dintre cei mai apreciati scriitori ai timpului. Multe dintre romanele sale precum ‘Lady Chatterley’s Lover’ si ‘The Rainbow’ au fost aspru criticate, dar cel mai marcant roman al sau ramane ‘Sons and Lovers’. Fiind o lucrare autobiografica si ingloband teoria lui Freud (relatia anormala dintre mama si fiu), ‘Sons and Lovers’ arata drumul de formare al lui Paul si lupta lui de a ramane la suprafata.

2. Emily Bronte – La rascruce de vanturi

Cealalta sora Bronte a cunoscut faima mult dupa moartea sa datorita operei sale ‘La rascruce de vanturi’ (Wuthering Heights). Ingloband aceleasi elemente gotice ca si sora sa, Emily le accentueaza si creaza o atmosfera apasatoare de mister, ura si dragoste care te poate captiva. Dorinta arzatoare de razbunare a lui Heathcliff, si dualitatea personalitatii lui Catherine, fac ca romanul sa va captiveze intr-atat incat sa nu va puteti opri din citit.

1.Lev Tolstoi – Anna Karenina

Tolstoi poate fi considerat unul dintre cei mai buni scriitori ai tuturor timpurilor datorita iscusintei prin care a reusit sa descrie evenimente sau scene, sa creeze personaje foarte apropriate realitatii si sa redea societatea timpului sau cu toate aspectele sale. Alaturi de ‘Razboi si Pace’, ‘Anna Karenina’ reprezinta un apogeu al literaturii universale. Lupta Annei pentru a gasi fericirea, razvratirea impotriva societatii ipocrite, si parcursul personajelor fac ca romanul sa fie o adaptare fidela a lumii secolului 19, care nu s-a schimbat prea mult din punct de vedere al mentalitatii pana in zilele noastre.

Foto: Freepik.com

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here